Voor vragen & advies
085-0186533
You do business, we connect

Staatssecretaris Wiebes heeft besloten dat de wet DBA zeker tot 1 juli 2018 opgeschort blijft. Tot nu toe heeft de invoering van deze wet gezorgd voor veel discussies en onduidelijkheden waardoor groepen ZZP'ers zonder opdrachten zijn komen te zitten. 

Na veel kritiek is het besluit om op te schorten reeds genomen maar nu is het ook zeker dat de opschorting in ieder geval tot 1 juli 2018 van kracht is. Wat hierna zal gebeuren is vooralsnog onduidelijk. Veel opdrachtgevers vinden de nieuwe regels omtrent wet DBA zeer onduidelijk

De opschorting betekend dat de Belastingdienst geen boetes of naheffingen zal opleggen, ook al zijn er ondernemers die wellicht niet helemaal voldoen aan de Wet. Wanneer er echter overduidelijk sprake is van "verkapt" dienstverband en dit kwaadwillend wordt doorgezet zal waarschuwt de belasting dat zij deze specifieke situaties wel zullen aanpakken.
De Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties is een vervanger voor de VAR verklaring en bedoeld om schijnzelfstandigheid aan te pakken. Op deze manier moet het mogelijk worden duidelijk onderscheid te maken tussen "werknemers" en zelfstandigen".

Wiebes wilt opdrachtgevers en ZZP'ers hiermee de tijd geven om zich aan te passen aan de nieuwe wet. Het is nog onduidelijk wat er na 1 januari 2018 zal gebeuren.
Tegen die tijd zou er ook een nieuw kabinet moeten zijn, waarbij het best mogelijk is dat er compleet nieuwe ideeën worden ingebracht over de wijzigingen omtrent het ZZP beleid.

Wordt vervolgt....

Vind een professional

Professionals uitgelicht

365Accounting
Nieuw Wind Beheer
Jansen Financieel Beheer en Belastingadvies
Marco Flipse Administratieve Ondersteuning